Preživljavanje u prirodi - ESC

obuka za telohranitelje

Eclectic survival camp – Preživljavanje u prirodi

 

Prijavljivanje za kamp 2013. je u toku! Za više informacija kliknite ovde.

 
Da bi čovek bio kompletan borac, nije dovoljno da poznaje samo borilačke veština. Pored razvijanja psihe, taktike, strategije i borilačkih atributa. EFS Akademija je otišla korak dalje u razvoju svojih boraca.

Već 10 godina vodi svoje studente u prirodu da ih poduči elemntima veština preživljavanja u prirodi koje su već godinama osnovni program najelitnijih jedinica policije i vojske. Studenti kroz drilovanje u prirodi uče elemente alpinizma, imaju marševe, forsiranje reke, uče da čitaju kartu (orijentiring), uče da vezuju čvorove, bacaju noževe i probaju razne specijalitete koje nudi priroda, kao što su zmije, žabe, puževi, pljeskavice od koprive…
Sva ova iskustva se stiču kroz tematske seminare borenja Eclectic Survival Camp-a na obroncima Suve planine.

Imajući u vidu stradanje i preživljavanje koje je obeležilo istoriju srpskog naroda, logično je da je ovakva ideja rodjena u Srbiji i prvi kamp takve vrste formiran je upravo u srcu jugoistočne Srbije, u okolini Niša, gradu odevenom u plašt najiskusnije i u ratnim uslovima dokazane specijalne jedinice. Način života i specifične okolnosti kroz koje se prolazi tokom totalnih drilova na terenu, sinonim su za sve specijalne jedinice sveta i esencija ESC kampa.
Prezivljavanje u prirodi
Eclectic Survival Camp je kao što i samo ime govori, skup najprobranijih veština potrebnih za preživljavanje, kako u prirodi, tako i u urbanim uslovima.

Postoje dve varijante ovog programa:

Sedmodnevni dril je baziran na elementima obuke specijalnih jedinica i obogaćen borilačkim iskustvom EFS Akademije, a predstavlja nešto sasvim novo široj publici, ne samo na prostorima Srbije.

Trodnevni dril je baziran na učenju osnovnih tehnika alpinizma, forsiranja reke i upoznavanja sa veštinom preživljavanja. Program od tri dana zapravo predstavlja testiranje sopstvenih sposobnosti i uvertiru za totalni dril od sedam dana.

Cilj ovog programa je da od prosečnog polaznika stvori čoveka sposobnog da kada je to neophodno, primeni neke veštine preživljavanja, da postane čvrsći, jači i da se podigne na viši psihofizički nivo.

Tokom trajanja kampa, doživećete neka nova iskustva za koja niste ni znali da ste sposobni. Kroz tehnike alpinizma, forsiranja reke, marša i borenja, upoznaćete sebe i shvatiti gde su granice vaših sposobnosti. Spavanje u šumi, pod otvorenim nebom, saveti iskusnih instruktora obogatiće vam životno iskustvo na potpuno drugačiji način.

Obuka iz borenja, obuhvata situacije bez upotrebe vatrenog oružja. Telo, nož, palica i druga sredstva koja mogu pomoći prilikom odbrane od napadača, sastavni su element tehnika koje se izučavaju u kampu.

Kamp ne podrazumeva luksuz ni u jednom svom elementu, od smeštaja, preko ishrane, uslova za trening i samog okruženja, već eklektički pristup od samog borenja do preživljavanja.

Druženje, kao baza ovog programa i svesnost da samo zajedničkim snagama, kroz jačanje timskog duha, u uslovima daleko od svakodnevnih, možete ostvariti ciljeve kao pojedinac, obezbedjuju jedinstven izazov koji je nemoguće pronaći na drugom mestu.
 

Prijavljivanje za kamp 2013. je u toku! Za više informacija kliknite ovde.

Prezivljavanje u prirodi
© EFS Sva prava zadržana. Powered by Pro Web Team