O EFS Akademiji

obuka za telohranitelje

Šta je EFS?

EFSU svetu borilačkih veština postoji more različitih sistema koji se bave nekim od segmenata umetnosti borenja. U prošlom veku nestala je sva mistika koja obavija tradicionalne sisteme i još samo nedoučeni veruju u savršenstvo jednog sistema. Tajni više nema. Oni koji su upućeni u ovu problematiku shvataju da svaka od veština pokriva samo jedan segment mozaika borenja. Upravo iz ovoga proizilazi potreba za EFS -om.

Wing Chun Kung Fu

Wing Chun Kung FuTradicionalna kineska borilačka veština nastala zbog potreba gerilskog ratovanja u uslovima zabrane nošenja oružja. Glavni postulat je: ¨Minimum napora, maksimalni efekat¨. Indikativno je da je glavni pečat ovoj veštini dala žena Ng Mui, koja je uspela tehnikom da prevaziđe fizičku superiornost muškarca.

Judo i Brazilski Jiu Jitshu

Judo i Brazilski Jiu JitshuRvački sistemi koji su u poslednjoj deceniji dvadesetog veka u svetu realnog borenja izazvali pravu revoluciju. Nije dovoljno znati samo udaračke tehnike, već je potrebno snalaziti se i u parteru: ¨Borba se gubi iz dva razloga: nedostatak fizičke spreme i nepoznavanje distance na kojoj se boriš!¨- Bruce Lee.

Boks i Kick Boks

Boks i Kick BoksObe veštine su poznate i veoma popularne. Nama su poslužile kao inspiracija za pojedine tehnike. Gard smo preuzeli iz boksa kao i ručne tehnike udaranja jer su najefikasnije. Nožne tehnike udaranja sa duže distance su u kik boksu dovedene do savršenstva. Cilj borca je da nadvlada protivnika boljom tehnikom, brzinom i snagom.

Arnis, Escrima, Kali

Arnis, Escrima, KaliFilipino-Indonežanski borilački sistemi u kojima je dominantno borenje oružjem (palice, noževi), ali postoje i tehnike praznih ruku (destrukcije i napadi na nerve). Zaključno sa najboljim elementima ovog sistema zaokružene su sve distance borenja!

Stress Fighting

Borenje pod stresom je EFS TRADE MARK. Da bi se osoba uspešno nosila sa protivnikom u realnom okršaju mora biti posebno psiho-fizički spremna. Ovome se posvećuje ogromna pažnja u EFS Akademiji. Polaznici se specijalno obučavaju da se u stresnoj situaciji ne blokiraju čime preuzimaju inicijativu u svoju korist. Polaznici od prvog časa bivaju izloženi psiho-treningu (stress fighting) koji ih sprema za realne fizičke sukobe. Smatramo da se ovim posebno izdvajamo od drugih borilačkih klubova.

© EFS Sva prava zadržana. Powered by Pro Web Team