EFS akademija i ove godine na obroncima Suve planine (Jelašnička i Sićevačka klisura) organizuje tradicionalni ESC kamp.

Kamp je nastao sa ciljem da „običnim“ ljudima približi boravak u prirodnoj okolini i nauči ih veštinama neophodnim za snalaženje u njoj. Kamp predstavlja svojevrsnu (specijalističku) obuku koja se zasniva na veštinama koje čine osnovu obuka naših specijalnih jedinica vojske i policije u oblasti boravka i preživljavanja u prirodi. Oblasti na koje se stavlja akcenat su: alpinizam(spuštanje niz stenu, slobodno veranje, previs-skok bez oslonca, samoizvlačenje idr…), forsiranje reke, marš(osvajanje Trema-najvišeg vrha Suve planine 1810 m) i borenje(seminarskog tipa).

Pored ovih glavnih oblasti polaznici će imati priliku da nauče i niz drugih praktičnih i za boravak u prirodi neophodnih veština kao što su: podizanje kampa, čitanje karte i korišćenje busole, bacanje noževa, vezivanje čvorova i osnove ishrane u prirodi(pronalaženje i pripemanje plodova iz prirode-pečurke,koprive,puževi,zmije…).

Kamp predstavlja ekskluzivu na ovim prostorima kako po programu i lokaciji tako i po stručnosti i iskustvu instruktora koji su pripadnici i veterani nekih od naših najelitnijih specijalnih jedinica. Obuka je koncipirana kao šestodnevni dril koji se odvija na dobrovoljnoj bazi (ne morate raditi ništa što ne možete ili ne želite), ne zahteva ekstremnu fizičku pripremljenost niti prethodno iskustvo iz ovih oblasti, a namenjen je svima bez obzira na uzrast i pol.

Druženje, slobodne aktivnosti i odlična atmosfera su ono što daje poseban pečat kampu i čini da ga pamtite do kraja života.

Kamp će se održati od 03.08-08.08.2013.

Sve potrebne informacije možete dobiti na tel: 063-77-67-145